Boller i karry
SPONSORERET indhold

Boller i karry

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er en af de herlige hverdagsretter, som man bare aldrig bliver træt af.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
22. feb. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Kødboller:
400 g hakket svinekød (10 % fedt) el. hakket kalv- og flæsk
1 1/4 tsk. salt
2 spsk. revet løg
1 dl mælk
1 æg
3 spsk. hvedemel
peber
Karrysauce:
1 spsk. olie
2 tsk. karry
evt. 1 lille hakket løg
½ revet, syrligt æble
4 dl hønsebouillon
1½ spsk. hvedemel
1 dl fløde
salt og peber
evt. citronsaft og sukker
Pynt:
persille og æblebåde
Tilbehør:
ris

  1. Rør kødet med salt, og kom de øvrige ingredienser i. Form boller med en barneske, og kog dem i letsaltet vand ca. 8 min. Tag dem op med en hulske, og afdryp dem i en sigte.
  2. Varm olien i en gryde, svits karry og løg heri. Vend æblet i, og tilsæt bouillon. Kog saucen igennem nogle min. under omrøring. Udrør melet i fløden, og rør det i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. citronsaft og sukker. Kom bollerne i, og varm retten igennem. Pynt med persille og æblebåde. Server med kogte ris.