Boller i karry
Af den nemme slags med kokosmælk og lime.
Ingredienser
Kødboller:
500 g hakket kalv/flæsk (ca. 3-6 %)
2 spsk sojasauce
1 æg
2-3 spsk hvedemel
1 tsk mørk sesamolie
1 løg, revet
10 g ingefær, revet
Sauce:
1 løg, finthakket
25 g smør
2-3 tsk karry
3 spsk hvedemel
3 dl kogevand
1 æble
3 dl kokosmælk, light
150 g bønnespirer
saft fra ½ lime
4 spsk cashewnødder, saltede
1 bdt. koriander
Tilbehør:
1 blomkålshoved
Næringsindhold
-
Energi pr. person:435 Kcal
-
Fedt:39 %
-
Protein:35 %
-
Kulhydrat:26 %
Sådan laver du boller i karry
Sådan gør du: Rør kødet med soja. Tilsæt de øvrige ingredienser. Bring 1 l vand eller bouillon i kog i en gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og kom dem i vandet. Lad dem koge i ca. 10 minutter. Gem kogevandet.
2. Svits løget i smør med karry i en gryde. Rør melet i, og tilsæt kogevand under piskning. Skær æblet i tern, og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælk. Smag til, og krydr med salt og peber.
3. Lad kødbollerne småkoge i saucen i ca. 5 minutter, og tilsæt til sidst bønnespirer. Smag til med limesaft. Blend blomkål, så det ligner ris.
4. Server retten med blomkålsris, koriander og hakkede cashewnødder.
Energi pr. person: 435 kcal, fedt 39%, protein 35%, kulhydrat 26%