Bønnesalat
SPONSORERET indhold

Bønnesalat med citrus

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Salaten er god som tilbehør til et stykke kød eller fjerkræ.

Af: Anne Hjernøe
01. apr. 2016 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

500 g haricots verts
1 lille bundt kørvel
1 lille bundt citronmelisse
skal af 1 økologisk citron
1 dl græskarkerner
koldpresset jomfruolivenolie
flagesalt
1 rødløg

Dressing:
1 spsk dijonsennep
1 tsk god mayonnaise
3 spsk koldpresset jomfruolivenolie
1 spsk hvid balsamico
1 spsk ahornsirup
2 fed presset hvidløg
friskkværnet sort peber

  1. Sådan gør du: Nip bønnerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 3 minutter, eller damp dem i en sigte over en slat vand, og salt dem lidt efterfølgende. Køl dem af med det samme i iskoldt vand, og lad dem dryppe af.
  2. Bland bønnerne med finthakkede krydderurter og citronskal. Rist græskarkernerne sprøde i lidt olie og salt på en pande, lad dem køle af, og hak dem groft.
  3. Pil og hak rødløget fint. Bland græskarkerner og rødløg med bønnerne. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og bland den i bønnesalaten, som serveres med det samme.