salat med tun
SPONSORERET indhold

Bønnesalat med plukket tun

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Et mættende måltid med god smag, konsistens & farve.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
15. maj. 2015 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

2 tunsteaks a 125 g
1 spsk olivenolie
salt, peber
200 g kogte, grønne bønner
1 dåse, velafdryppede hvide bønner
½ bakke feldsalat
2-3 hakkede tomater
1-2 snittede rødløg
2 stilke snittet bladselleri
1 dl sorte oliven

4 arabiske fladbrød

Hvidløgscreme:
8 fed upillede hvidløg
2 dl yoghurt
salt, peber
lime

Sådan gør du:

  1. Dup tunsteakene tørre med lidt køkkenpapir. Varm olien, steg steakene i 1-2 minutter på hver side, og krydr med salt og peber.
  2. Bland ingredienserne til salaten, og anret salaten på store arabiske fladbrød med lidt af tunfisken, plukket i mindre stykker. Server med hvidløgscreme og lime.
  3. Bag hvidløgene møre i ovnen ved 200° i 15-20 minutter efter størrelse. Klem indmaden ud, mos og rør hvidløgene med yoghurt, og smag til med salt og peber.

Tip. Du kan også bruge tun fra dåse. Gå efter MSC-mærket, der sikrer gode fangstmetoder og sunde fiskebestande.

Energi pr. person: 450 kcal, fedt 17%, protein 29%, kulhydrat 54%