Burger med halloumi og aubergine
En klassiker serveret med masser af ny smag.
Ingredienser
600 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)
¼ bdt. bredbladet persille
2 tsk tørret oregano
salt, peber
olie til stegning
Tilbehør:
½ aubergine
½ squash
4 skiver halloumi
4 salatblade
2 store tomater, i skiver
frisk mynte
Mayo:
4 spsk let mayonnaise
skal fra 1 økologisk citron
1 spsk citronsaft
salt, peber
4 burgerboller
Sådan laver du sunde burgere med halloumi og aubergine
1. Rør kødet sammen med finthakket persille, oregano, salt og peber. Form farsen til 4 store bøffer, og steg dem på en pande i en smule olie, til de er gennemstegte.
2. Skær aubergine og squash ud i lange skiver, og grill eller steg dem på en pande/grill. Steg skiver af halloumi på en tør, varm pande, indtil de bliver gyldne og sprøde.
3. Rør mayonnaisen sammen med citronskal og -saft, og smag til med salt og peber. Saml burgerne ved at smøre mayonnaise på bollerne, læg derefter salatblade, skiver af tomat, frisk mynte, halloumi, grillet grønt og til sidst en bøf.
Energi pr. person: 465 kcal, fedt 35%, protein 30%, kulhydrat 35%