Chokoladecroissanter
SPONSORERET indhold

Chokoladecroissanter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker chokoladecroissanter til morgenmad

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
24. mar. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
12 store el. 24 små

Ingredienser

25 g gær
2½ dl lunkent vand
500 g hvedemel, gerne pizzamel
200 g smør
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g smør til udrulning
100 g mørk chokolade
1 æg til pensling
Pynt:
sigtet flormelis

  1. Rør gæren ud i vand. Kom hvedemelet i en anden skål, og smuldr de 200 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen, men ælt den ikke alt for længe, kun til den er ensartet. Stil dejen til hævning et ikke alt for varmt sted ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud til et rektangel (20 x 40 cm). Skær køleskabskoldt smør i tynde skiver, brug f.eks. en ostehøvl. Læg smørskiverne på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Rul dejen til et rektangel (20 x 40 cm). Fold den ene halvdel af dejen over den anden, så dejen ligger i 2 lag. Rul dejen ud igen, og fold den. Gentag 2 gange mere. Rul nu dejen ud i et rektangel (30 x 40 cm). Skær dejen i 12 små firkanter eller 6 større. Skær firkanterne i trekanter enten 24 eller 12 stk.
  3. Kom ½-1 spsk. hakket chokolade på hvert dejstykke, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 18 min. Pynt evt. med sigtet flormelis.