Chokoladekage med brombærcreme
Foto: Thomas Hergaard | Skøn og sommerlig chokoladekage, som med garanti vil gøre lykke til havefesten.
Hjemmet

Chokoladekage med brombærcreme - opskrift fra Hjemmet

Smuk chokoladekage med brombærcreme

Flot og festlig chokoladekage med den fineste brombærcreme på toppen. Sprøjter du cremen ud med en tyl og laver et fint mønster, kan chokoladekagen sagtens bruges til en festlige lejlighed - f.eks. en sommerfest, eller måske en barnedåb? Ligegyldigt hvornår du serverer kagen, skal den nok bringe lykke - og opskriften får du her:

Af Thomas Hergaard 12.jul.2017 Mad

2 TIME 0 MIN.

1 kage til 12-16 personer

Arbejdstid: 1½ time
Bagetid: 35 min.

Chokoladekage:
2 dl kakao, 75 g
¼ l kogende vand
250 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
125 g blødt smør
350 g sukker
3 æg
¼ l mælk eller kærnemælk

Fyld til chokoladekagen:
1 vaniljestang
250 g brombær
250 g syltesukker
½ dl vand
Eller: 1 glas brombærmarmelade

Creme til chokoladekagen:
250 g blødt smør
600 g flormelis
evt. rød frugtfarve

Sådan bager du chokoladekage med brombærcreme

  1. Fyld: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem. Kog de rensede brombær, vaniljestangen, syltesukkeret og vandet i 5 min. og hæld det i en skål til afkøling. Stil det i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 160 grader varmluft og smør 2 springforme (22-24 cm) med smør.
  3. Rør kakao med kogende vand og afkøl det.
  4. Sigt mel og bagepulver i en skål og bland salt i.
  5. Pisk smør, sukker og vaniljekornene cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Pisk kakaomassen i.
  6. Pisk skiftevis melet og mælken i og hæld dejen i formene.
  7. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 35 min. Tjek med en trætandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 10 min. Åbn formene, og flyt kagerne over på en rist til afkøling.
  8. Creme: Pres 1½ dl af brombærfyldet gennem en sigte. Pisk det sammen med smørret. Sigt flormelissen og pisk den i cremen lidt ad gangen. Tilsæt evt. lidt frugtfarve.
  9. Del kagerne i 2 bunde hver. Læg en bund på et kagefad og smør med et tyndt lag creme. Smør et lag brombærfyld på og dæk med en kagebund. Gentag lagene, og slut af med den sidste kagebund.
  10. Fyld resten af cremen i en sprøjtepose med en rosettetyl (lukket stjerne) og sæt små ”roser” på overfladen og hele vejen rundt. Begynd fra midten og sprøjt ca. 2 omgange rundt. Opbevar kagen koldt, men tag den ud af køleskabet mindst 30 min. før servering.
Henter...