Chokoladekage
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med frugt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

21. mar. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 pers

Ingredienser

TIDSFORBRUG: 3 TIMER, HERAF
ARBEJDSTID: 1 TIME
250 g smør
250 g mørk chokolade, 60 % kakaoindhold
200 g sukker
4 æg
3 spsk. hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ dl god stærk kaffe
Pynt:
2 spsk. sigtet kakaopulver og 100 g høvlet mælkechokolade
Tilbehør:
flødeskum og f.eks. brombær, blåbær og kiwi

  1. Før en springform på 22 cm i diameter med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smelt chokoladen heri. Rør kaffe og sukker i.
  3. Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i chokoladeblandingen.
  4. Bland bagepulver og hvedemel, og vend det i chokoladeblandingen.
  5. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Bag kagen i ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  6. Pynt kagen med kakaopulver og høvlet mælkechokolade. Server kagen med f.eks. brombær, blåbær og kiwi.