Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder
SPONSORERET indhold

Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv denne amerikanske chokoladekage med skumfiduser og pecannødder.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
18. jun. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
15 personer

Ingredienser

Chokoladekage med skumfiduser og pecannødder


300 g sukker
250 g blødt smør
4 spsk. kakao
2 æg
300 g hvedemel
1½ tsk. natron
80 g skumfiduser skåret i ca. 1 x 1 cm tern
2 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
3 dl kærnemælk

Glasur:
100 g smør
3 spsk. kakaopulver
1 dl vand
400 g flormelis
evt. 1 tsk. vaniljeessens el. vaniljesukker
100 g grofthakkede pecannødder

  1. Kom sukker, smør og kakao i en gryde, og smelt det sammen. Tag gryden fra varmen, og afkøl blandingen 5 min. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, natron og skumfiduser i tern. Rør det i dejen sammen med vaniljeessens og kærnemælk.
  2. Hæld dejen i en bradepande (ca. 25 x 35 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et træspid i kagen, hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen.
  3. Smelt smør, kakao og vand i en gryde. Afkøl blandingen, til den er lunken, og rør flormelis og evt. vaniljeessens i. Fordel det over kagen, og drys med pecannødder.