Chokoladekager med nougatcreme og blåbær
Foto: Line Thit Klein | Chokoladekager med nougatcreme og blåbær
ALT for damerne

Chokoladekager med nougatcreme og blåbær

Chokoladekager med nougatcreme og blåbær

Små, delikate kager med nougatcreme. Serverer du bobler til, så husk, at den skal være sød.

Af Pernille Skjødt 27.dec.2016 Mad

45 MIN.

12 stk. Chokoladekager med nougatcreme og blåbær


2 blade husblas
150 g nougat
1 dl piskefløde
1½ dl piskefløde til skum
3 æg
225 g sukker
150 g mørk chokolade
200 g smør
100 g mel
75 g valnødder
lidt kakao
Pynt: hakket hvid chokolade, 100 g blåbærog lidt frisk mynte.

Sådan laver du chokoladekager med nougatcreme:

1. Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det udbløde. Skær nougaten i små tern og kom det i en skål.

 

 SE OGSÅ: Nytårsmenu på 1 time

 

2. Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde og opvarm det, kom udblødt husblas i den varme fløde og rør rundt så husblassen smelter. Sigt den varme fløde over i skålen med nougat og rør det jævnt. Pisk den anden portion fløde til flødeskum og vend det i nougatmassen. Hæld det i en lille form og sæt det i køleskabet 3 timer.

 

 SE OGSÅ: Nytårsmenu på 3 timer

 

3. Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Rør æggemassen sammen med chokolademassen. Hak valnødderne groft. Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt i og afslutningsvis vendes valnødderne i. Fyld dejen i muffinforme 2/3 dele op i formen.

 

 SE OGSÅ: Nytårsmenu på 5 timer

 

4. Bag kagerne 15-18 minutter ved 185 grader. Tag kagerne ud af formen – drys med lidt kakao. Dyp en lille ske i varmt vand, og sæt en lille skefuld nougatcreme på hver kage. Pynt kagerne med hakket hvid chokolade, blåbær og frisk mynte.

 

 

FORRET: Salat med pighvar, sprød serrano og pærer

HOVEDRET: Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme

 

Tip:

Du kan også bage chokoladekagen i en smurt springform af 22 cm og bage den 35 min ved 185 grader. Afkøle kagen og hælde nougatcremen over, og lad det stivne i køleskabet.

Henter...