Chokolademarcipantærte
SPONSORERET indhold

Chokolademarcipantærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
27. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
6-8 personer

Ingredienser

Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
1 lille æg
Desuden:
200 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
200 g smør
4 spsk. god stærk kaffe
200 g sukker
3 æg
100 g reven ren, rå marcipan
Pynt:
evt. lidt sigtet flormelis

  1. Smuldr smørret i hvedemelet. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul dejen, og for en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter hermed.
  2. Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade og kaffe i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend marcipanen i. Kom chokoladedejen i tærtebunden. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 40 min. Afkøl tærten. Pynt evt. med sigtet flormelis.