Chokolademoussekage
SPONSORERET indhold

Chokolademoussekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn dessert, der består ef en lækker chokoladekage med en fin hvid chokolademousse på toppen.

Af: Jes Buusmann Foto: Jes Buusmann
29. dec. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
(8 pers.)

Ingredienser

5 æg
150 g sukker
150 g smør
150 g chokolade
Mousse:
2 blade husblas
2 pasteuriserede æggeblommer (1 af de små bægre)
1 spsk. flormelis
100 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
Pynt:
50 g reven mørk chokolade
Tilbehør:
flødeskum og bær

  1. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad eller i mikroovn. Rør lidt æggemasse i chokolademassen. Vend chokolademassen i resten af æggemassen. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
  2. Smør en springform (22 cm i diameter). Klip en rund bund ud af bagepapir, og læg den i formen. Klip strimler af bagepapir til at lægge på langs ad formens kant. Fordel dejen i formen. Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Tag den op, og smelt den i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med bladene, når du tager dem op af vandet. Pisk de pasteuriserede æggeblommer med flormelis, til det er luftigt. Rør lidt æggemasse i husblassen, og rør husblasblandingen i resten af æggemassen. Hak og smelt den hvide chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rør lidt af æggeblandingen i. Vend chokoladen i resten af æggeblandingen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i æggechokoladeblandingen. Fordel cremen over den afkølede kage, mens den stadig er i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 4 timer.
  4. Tag dessertkagen ud af formen, og stil den på et fad. Pynt med revet chokolade. Server kagen med det foreslåede tilbehør.