Chokolademoussekage
Foto: Jes Buusmann
Hendes Verden

Chokolademoussekage - opskrift fra Hendes Verden

Chokolademoussekage

Del på
Af Jes Buusmann 10.sep.2014 Mad

(8 pers.)

5 æg
150 g sukker
150 g smør
150 g chokolade
Mousse:
2 blade husblas
2 pasteuriserede æggeblommer (1 af de små bægre)
1 spsk. flormelis
100 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
Pynt:
50 g reven mørk chokolade
Tilbehør:
flødeskum og bær

  1. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Smelt smør og chokolade sammen over vandbad eller i mikroovn. Rør lidt æggemasse i chokolademassen. Vend chokolademassen i resten af æggemassen. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
  2. Smør en springform (22 cm i diameter). Klip en rund bund ud af bagepapir, og læg den i formen. Klip strimler af bagepapir til at lægge på langs ad formens kant. Fordel dejen i formen. Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  3. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Tag den op, og smelt den i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med bladene, når du tager dem op af vandet. Pisk de pasteuriserede æggeblommer med flormelis, til det er luftigt. Rør lidt æggemasse i husblassen, og rør husblasblandingen i resten af æggemassen. Hak og smelt den hvide chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rør lidt af æggeblandingen i. Vend chokoladen i resten af æggeblandingen. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i æggechokoladeblandingen. Fordel cremen over den afkølede kage, mens den stadig er i springformen. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 4 timer.
  4. Tag dessertkagen ud af formen, og stil den på et fad. Pynt med revet chokolade. Server kagen med det foreslåede tilbehør.
Læs alt om chokoladekage Bagværk
Del på
Kommentarer (0)
Henter...