Chokomousse
SPONSORERET indhold

Chokomousse med kokoscreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker paleo-chokomousse med kokoscreme, der smager af jul.

Af: Frokostfirmaet
20. nov. 2014 | Opskrift | Fit living
ca 8

Ingredienser

Chokomousse & kokoscreme:
7.5 dl kokosmælk ekstra cremet
3 æggeblommer
2 spk. honning
100 g. hakket 70 % mørk chokolade
1 Vaniljestang

Nøddeabrikos krokant:
30 g. Hakket hasselnødder
30 g. Hakket mandler
30. g. Hakket abrikoser
100 g. Honning
1 knivspids kanel
1 knivspids kardemomme
1 knivspids allehånde

Køkkenchefen hos Casserole har været i det søde og sunde køkken og skabt et lækkert bud på en juledessert à la palao.

Den sunde chokolademousse smager af jul gennem de krydderier, som desserten toppes af med, og den kan derfor sagtens hamle op med den gammeldags ris a la mande.

Alle elementer kan laves dagen i forvejen

Chokomousse & kokoscreme:
Bland kokosmælken med æggeblommerne & honningen i en gryde. Imens du rører varmes massen langsomt op. Det må ikke koge. Når massen er rørt grundigt sammen, tages det af varmen.
Tag 1/3 af kokosmassen fra i en skål og stil den på køl.
Pisk derefter den hakkede chokolade og kernerne fra vaniljestangen i resten af den varme masse. Massen portionsanrettes i små glas og stilles på køl i min. 2 timer før servering.
Når den færdige chokomoussen har sat sig efter ½ time, hældes kokosmassen henover og stilles på køl igen.

Nøddeabrikos krokant:
De hakkede nødder steges med krydderierne på tør pande.
Tilsæt honning og lad det karamellisere. Herefter vendes abrikoserne i nøddemassen. Den bløde massen smørres ud på bagepapir og stilles på køl.
Top chokomoussen af med den krydrede nødde-/abrikos-krokant inden servering.
Kokkens tip: Pynt med friske granatæble kerne på toppen.

Velbekomme!