Opskrift på dampede muslinger i Pastis med rouille
SPONSORERET indhold

Dampede muslinger i Pastis med rouille

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rouille (udtales ruij) er Sydfrankrigs bud på en krydret mayonnaise, der især anvendes i den be-rømte fiskesuppe, bouillabaise eller som her med muslinger.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
02. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min

Ingredienser

Rouille:
½ bagt eller grillet peberfrugt uden skal
2 tsk dijonsennep
1 knsp safran
½ fed hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl olivenolie
salt og sort peber
ca 2 spsk citronsaft.

Muslinger:
2 stængler bladselleri
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1½ kg blåmuslinger, rensede og gået efter
1 glas pastis
1 stor håndfuld bredbladet persille.

Sådan laver du muslinger i pastis:

1. Til rouille kommes peberfrugt i en morter sammen med sennep, safran og hvidløg. Knus det til en lind pasta og kom det over i en skål. Bland æggeblommerne i og pisk langsomt olien i til du har en tyk mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad gerne rouillen trække et par timer eller til dagen efter.


2. Snit bladselleri og løg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Varm olien i en stor gryde og kom selleri og løg i. Svits dem i et par min ved middelvarme, og tilsæt så hvidløg. Rør rundt i det og kom muslingerne i gryden.


3. Hæld pastis over og vend det hele rundt, så alle muslinger dækkes af grøntsager og pastis. Kom låg på og sænk varmen til laveste blus. Lad muslingerne simre i 5-7 mir, til de har åbnet sig.


4. Hak persillen groft og vend den i muslingerne lige inden de serveres med rouille og godt brød.

Prøv også braiseret lam med oliven, rosmarin og honning