Fragilitélagkage med hindbær
SPONSORERET indhold

Fragilitélagkage med hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
18. jan. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

Fragilitélagkage med hindbær
8 æggehvider
1 knsp. salt
150 g sukker
200 g hasselnødder
200 g flormelis
2 spsk. hvedemel
Creme:
2 bægre past. æggehvider
200 g sukker
250 g blødt smør
2-3 spsk. Cointreau
Desuden:
200 g hindbær, evt. fra frost
2 spsk. vand
Pynt:
flormelis, friske hindbær og evt. mynteblade

  1. Pisk æggehviderne stive med salt. Pisk sukkeret i lidt ad gangen til sej marengs.
  2. Kom nødderne i en bradepande, og stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe 10 min. Nulr så meget af hinderne af dem som muligt i et rent viskestykke. Hak nødder og flormelis meget fint i en foodprocessor. Bland det med hvedemelet. Vend det i marengsen. Fordel halvdelen af dejen ud i en firkant på bagepapir (20 x 30 cm). Bag bunden ca. 40-50 min. ved 150 gr. på midterste ovnribbe. Gentag med resten af dejen. Skær hver plade til 2, så du har 4 stykker i alt.
  3. Til smørcremen: Både pisket smør og marengsmasse skal have stuetemperatur, ellers vil cremen nemt skille (se tip). Pisk æggehviderne stive med sukkeret over vandbad. Pisk smørret meget luftigt. Vend først lidt af marengsen i smørret og herefter resten i. Smag til med Cointreau.
  4. Kog hindbær og vand op i en gryde under låg 2-3 min. Afkøl til stuetemperatur.
  5. Vend hindbærrene i cremen. Fordel hindbærcremen mellem bundene.
  6. Pak kagen ind, og stil den i køleskabet 3-4 timer. Sigt flormelis over, og skær kagen ud i firkanter. Pynt med friske hindbær og mynteblade. Frys evt. kagen 1 time, så er den nemmere at skære ud.