Fransk klassiker med svesker og rom (Baba au rhum)
SPONSORERET indhold

Fransk klassiker med svesker og rom (Baba au rhum)

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
12. sep. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 stk.

Ingredienser

12 g gær
4 spsk. mælk
2 æg
1½ tsk. sukker
½ tsk. salt
175 g mel
50 g smør
Lage:
150 g sukker
3½ dl vand
1 lang strimmel limeskal
1 dl rom
Til servering:
15-20 bløde svesker
ekstra rom

  1. Bland gær og lunet mælk. Pisk æg, sukker og salt sammen, og rør det i gærvæsken. tilsæt mel, og rør dejen sammen med håndmikseren. tilsæt blødt smør i små klumper under omrøring. Lad dejen hvile 15 min. et lunt sted. Fyld den i 4 velsmurte muffinforme med en ske.
  2. Lad dejen hæve endnu ½ time, og bag babaerne ved 200 gr. i 15-20 min. Vend dem ud, og lad dem køle lidt af.
  3. kog vand og sukker sammen med limeskal, og køl af. tilsæt rom og svesker, og lad sveskerne trække i romlagen i en times tid. tag dem op, og hæld lagen over bagværket, til det er gennemfugtet. kasser limeskallen, men gem resten af lagen til servering. dryp 2 tsk. rom over hver portion, og server med svesker og resten af lagen.