Græsk påskebrød med safran og æg
SPONSORERET indhold

Græsk påskebrød med safran og æg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Forkæl familien i påsken med dette flotte og smagfulde påskebrød.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
27. mar. 2022 | Opskrift | Hendes Verden
1 brød

Ingredienser

2 dl sødmælk
½ tsk. safran el. 1 tsk. gurkemeje
50 g gær
1 dl yoghurt naturel
4 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 600 g hvedemel
75 g smør
2 æg
rød frugtfarve
1 sammenpisket æg el. yoghurt
1½ spsk. sesamfrø

  1. Lun mælken med safran, og lad det trække, til mælken er gul. Opløs gæren heri. Tilsæt yoghurt, æg, sukker og salt. Kom halvdelen af melet i lidt ad gangen, og rør dejen igennem i ca. 10 min. Lad den hæve overdækket et lunt sted i ½-1 time.
  2. Smuldr smør og resten af melet sammen, tilsæt det lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem. Stil dejen til hævning ca. 1 time overdækket et lunt sted.
  3. Kog imens æggene i vand tilsat rød frugtfarve i 6 min.
  4. Slå dejen ned, og rul den til en lang pølse. Form et ottetal af dejen på en bageplade med bagepapir, og læg et rødt kogt æg i hver ende af brødet. Pensl brødet med æg, og drys med sesam. Lad brødet stå 10 min. på pladen og efterhæve. Bag brødet midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 30 min., eller til det er brunt og gennembagt.