Græskarsuppe
Foto: Nicolai Mørk
fit living

Græskarsuppe

Græskarsuppe med forårsløg & mynteyoghurt

Krydret græskarsuppe

Af Vibeke Lehn & Susanne Knutzen 23.sep.2014 Mad

Græskarsuppe til 4 personer

1 kg græskar, f.eks. Hokkaido eller Butternut squash
2 tsk olivenolie
1-2 spsk rød karrypasta
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
1 spsk friskreven ingefær
1-2 udkernede, fintsnittede røde chilier
1 stor bagekartoffel i tern
1 dåse kokosmælk light
ca. ¾ liter grøntbouillon
salt, peber
Servering:
2 dl yoghurt naturel
1 spsk honning
1 spsk mynte
4 grovpita
1 spsk olie
flaget havsalt
Drys:
2-3 snittede forårsløg

Sådan gør du:

1. Skræl, udkern og skær græskarret i grove tern. Varm olien og sauter karrypasta, løg, hvidløg, ingefær og chili heri under omrøring i et par minutter.

2. Tilsæt græskarkød og kartofler, rør og hæld kokosmælk samt bouillon over. Lad suppen snurre under låg en halv times tid, til både græskar og kartoffel er helt møre.

3. Blend og smag suppen til med yderligere krydderier og spæd evt. op med mere bouillon til den ønskede konsistens. Rør og smag yoghurten til med honning, salt, peber og frisk mynte.

4. Flæk pitabrødene horisontalt, rist dem gyldne, pensl dem med olivenolie og drys med flaget havsalt. Server suppen med et drys snittede forårsløg, mynteyoghurt og de sprøde brød.


Tip! I stedet for græskar kan du lave suppen med courgetter.

Energi pr. person: 460 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%

Henter...