Havrestykker med chokolade
Foto: Columbus Leth
BoligLiv

Havrestykker med chokolade

Havrestykker med chokolade

Del på

Alle børns favoritboller! Brød med havregryn og en lille bid chokolade.

Af Lone Kjær 11.mar.2016 Mad


Havrestykker med chokolade

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(16 stk.)

2 dl kogt vand, afkølet til fingervarmt
3 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk. honning
1 spsk. groft salt
75 g mørk chokolade
75 g groft speltmel
200 g havregryn
ca. 400 g hvedemel
1 æg til pensling

1. Hæld vand og kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, hakket mørk chokolade, speltmel og havregryn. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er glat og smidig. Den skal være lidt klistret.

2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 2 lige store dele. Rul hvert dejstykke ud til to aflange stykker på ca. 30 x 10 cm, og skær stykkerne ud i 8 trekanter, så der er 16 stykker i alt. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 min.

4. Tænd ovnen på 200 grader. 5. Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag i ca. 15 min. Afkøl brødene på en bagerist.

► SE OGSÅ: 3 vidunderlige kager
► SE OGSÅ: Hjemmelavede karameller
► SE OGSÅ: Gammeldags pæretærte

Del på
Kommentarer (0)

Henter...