Havrestykker med chokolade
SPONSORERET indhold

Havrestykker med chokolade

Alle børns favoritboller! Brød med havregryn og en lille bid chokolade.

Foto: Columbus Leth
11. mar. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Havrestykker med chokolade

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(16 stk.)

2 dl kogt vand, afkølet til fingervarmt
3 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk. honning
1 spsk. groft salt
75 g mørk chokolade
75 g groft speltmel
200 g havregryn
ca. 400 g hvedemel
1 æg til pensling

1. Hæld vand og kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, hakket mørk chokolade, speltmel og havregryn. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er glat og smidig. Den skal være lidt klistret.

2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 2 lige store dele. Rul hvert dejstykke ud til to aflange stykker på ca. 30 x 10 cm, og skær stykkerne ud i 8 trekanter, så der er 16 stykker i alt. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 min.

4. Tænd ovnen på 200 grader. 5. Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag i ca. 15 min. Afkøl brødene på en bagerist.

► SE OGSÅ: 3 vidunderlige kager
► SE OGSÅ: Hjemmelavede karameller
► SE OGSÅ: Gammeldags pæretærte