Havrestykker med chokolade
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(16 stk.)
2 dl kogt vand, afkølet til fingervarmt
3 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk. honning
1 spsk. groft salt
75 g mørk chokolade
75 g groft speltmel
200 g havregryn
ca. 400 g hvedemel
1 æg til pensling
2. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 2 lige store dele. Rul hvert dejstykke ud til to aflange stykker på ca. 30 x 10 cm, og skær stykkerne ud i 8 trekanter, så der er 16 stykker i alt. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 min.
4. Tænd ovnen på 200 grader. 5. Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag i ca. 15 min. Afkøl brødene på en bagerist.
► SE OGSÅ: 3 vidunderlige kager
► SE OGSÅ: Hjemmelavede karameller
► SE OGSÅ: Gammeldags pæretærte