Hjemmelavet marmelade med hyldeblomst
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet marmelade med hyldeblomst

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er nemt at lave hjemmelavet marmelade med hyldeblomst! Marmeladen er skøn på ristet brød, og også som tilbehør til pandekager og smagfulde ost.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
30. apr. 2020 | Opskrift
ca. 2¼ liter marmelade | Total: 40 min | Arbejdstid: 20 min

Ingredienser

  • 500 g hyldeblomstkvas
  • 1 liter vand
  • 750 g syltesukker
  • evt. vanilje (se tip)

Sådan gør du:

  1. Hak de frasiede blomster og citrusfrugter (uden kerner) i en foodprocessor til en grov eller fin puré – efter smag.
  2. Hæld puréen i en gryde, og tilsæt vand. Giv det et opkog, skru ned, og lad det simre til frugten er mør (10-15 min.)
  3. Tilsæt syltesukker, og kog over rask varme i ca. 5 min.
  4. Hæld den færdige marmelade på steriliserede glas – luk dem til med det samme. Vend dem af og til de første par timer, så frugten fordeler sig i marmeladen.

Anbefalet til dig