Julens fineste peberkager
SPONSORERET indhold

Julens fineste peberkager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Der er ikke noget, der spreder julestemning i huset som duften af peberkager. Gå i peberkageværkstedet, og tag årets julebagning til nye højder.

Af: Monica Eisenman Foto: Ulrika Pousette
27. nov. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
ca. 140 kager | Total: en time

Ingredienser

2½ dl farin
¾ dl lys sirup
¾ dl vand
150 g smør, stuetemperatur
1 spsk stødt kanel
1 spsk stødt ingefær
1 tsk stødt kryddernellike
1 tsk stødt kardemomme
1½ tsk natron
7-8 dl hvedemel

Grundopskrift på peberkagedej

  1. Hæld farin, sirup og vand i en gryde, og lad det koge op. 
  2. Bland smør og krydderier.
  3. Hæld det gryden, og lad det smelte. Lad blandingen afkøle uden at røre rundt.
  4. Bland natron med ca. 6 dl mel. Rør det i sukkerblandingen til en glat dej. Tilsæt mere mel efter behov.
  5. Dæk dejen til med film, og lad den stå koldt i minimum nogle timer og helst til næste dag.
  6. Indstil ovnen til 175 grader.
  7. Tag en klat dej ad gangen, og ælt den glat på et meldrysset bord. Rul den tyndt ud. Lav kager i de ønskede former, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Glem ikke at lave et lille hul, hvis kagerne skal op og hænge.
  8. Bag kagerne midt i ovnen 8-10 minutter. Lad dem så afkøle på en rist, inden du evt. pynter dem.

Anbefalet til dig