Kålwrap med marinerede kyllingestrimler i tomat
SPONSORERET indhold

Kålwrap med marinerede kyllingestrimler i tomat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Perfekt som lækkert aftensmåltid med både knasende kål og gode proteiner fra kyllingen. Du kan også erstatte chili med paprika eller cayennepeber i marinaden.

Af: Umahro Cadogan Foto: Line Thit Klein
06. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

250-300 g kyllingebryst uden skind og ben, gerne økologisk
1 økologisk citron, fintreven skræl og friskpresset saft herfra
1 lille knsp vaniljepulver eller vaniljekorn
1 fed hvidløg, finthakket til marinaden
50 g ingefær, finthakket
5 dråber fishsauce
1 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket til tomatsaucen
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
hav- eller sydesalt
sort peber, friskkværnet
6 dl flåede tomater, mosede eller hakkede
4 store blade spidskål – ikke de yderste blade, der er for grove, men dem lige under
2-3 spsk ekstra jomfruoliven- eller kokosolie

Sådan gør du:

Skær kyllingebrystet i strimler og mariner det i citron, vanilje, hvidløg, ingefær og fishsauce i mindst 30 minutter, men det smager allerbedst, hvis det får lov til at stå natten over på køl.

Sauter rødløg og hvidløg i olivenolie i en gryde med salt og peber ved mellemhøj varme i 10 minutter. Det skal ikke blive brunt, men blødt og sødt.

Tilsæt tomater, og lad sovsen simre i 40 minutter ved lav varme under låg. Rør jævnligt, så den ikke brænder på.

Sauter den marinerede kylling i lidt olie i en gryde, ca. 2 minutter ved høj varme, til den lige begynder at blive gyldenbrun. Tilsæt så 3-4 dl af din tomatsovs, og lad det simre i 4-5 minutter, til kyllingestykkerne er møre og gennemstegte.

Arranger en god portion kyllingen i tomatsaucen på forsiden af hvert kålblad, og servér.

Du får mere sovs, end du skal bruge til dine wraps her. Resterne er perfekte til fuldkornspasta, fjerkræ, fisk eller kødretter og holder sig mindst 3 dage på køl.

Kcal 358

Prøv også kålwrap med sorte linser, tomat og porrer

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/