Kærnemælkshorn med marcipan
Foto: Christine Bille Nielsen | Kærnemælkshorn med marcipan.
Hjemmet

Kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn med marcipan

Del på

Lune kærnemælkshorn passer perfekt til en god kop kaffe eller te.

Af Maria P. 04.jan.2017 Mad

1 TIME 32 MIN.

16 stk. kærnemælkshorn med marcipan

Kærnemælkshorn med marcipan

Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 12 min.
Fryseegnede 

Dej:
25 g gær
½ dl lunkent vand
75 g smør
2 dl kærnemælk
2 spsk. sukker
1 æg
½ tsk. salt
400 g hvedemel


Marcipanremonce:
75 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker


Pynt:
1 æg
2-3 spsk. flormelis eller krymmel

Sådan laver du kærnemælkshorn med marcipan


DEJ: Opløs gæren i vandet i en stor skål.

1. Smelt smørret ved lav varme og bland smørret og kærnemælken i. Tilsæt sukker, æg, salt og det meste af melet. Ælt dejen, til den er blød og smidig, og tilsæt mere mel løbende, indtil dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

REMONCE: Riv marcipanen groft og rør den med smør og sukker.

HORN: Del dejen i 2 og rul hver del ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.

1. Skær cirklen ud i 8 stykker. Læg en klat remonce i den tykke ende af hvert stykke dej og rul dem løst sammen til horn − fra den brede ende mod spidsen.

2. Læg hornene på bageplader med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.

3. Bag hornene i 12-15 min. ved 180 grader, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.

4. Drys hornene med sigtet flormelis eller krymmel inden servering.

Tip

Kærnemælkshorn er bedst friskbagte, men de holder sig også fint et par dage i en lufttæt beholder, hvis du luner dem inden servering. Ellers kan de friskbagte horn fryses ned og lunes. 

Læs alt om Søde sager Bagværk
Del på
Kommentarer (0)
Henter...