Kulmule & kartoffelsalat
Nem & krydret fisk på grillen
Ingredienser
800 g kulmule- eller rødfiskefilet med skindside
1 spsk olie
Citronrub med sichuanpeber:
2 spsk sichuanpeber
3 spsk flaget havsalt
2 spsk groft reven skal af økologisk citron
Spring onionrelish:
2 bundter finthakkede forårsløg
½ udkernet, finthakket agurk
1 fed knust hvidløg
1 dl hakkede koriander blade og stilke
1 spsk ristede gule sennepsfrø
saft af 1 lime
2-3 spsk rørsukker
Kartoffelsalat:
750 g små nye kogte kartofler
125 g snittede sukkerærter
1,5 dl fraiche 6-9 %
2 spsk grov dijonsennep
1-2 tsk honning
salt, peber
1 håndfuld feldsalat
Sådan gør du:
Skær fisken i portionsstore stykker, og pensl dem med olie. Bland ingredienserne til citronrubben, og drys den på fisken. Læg fiskestykkerne på folie, flyt den over på grillen, og grill et par minutter: Dæk fisken med yderligere et stykke folie, og lad fisken grille videre, til den er fast og har skiftet farve. Prøv med et let tryk med fingeren – fisken skal føles fast.
Rør alle ingredienserne til relishen sammen, og lad den trække i køleskabet nogle timer – det kan med fordel gøres i forvejen.
Del større kartofler, og bland dem med sukkerærterne. Rør og smag fraichen til med sennep, honning samt salt og peber, og vend den med fyldet.
Server kartoffelsalaten med lidt feldsalat til fisken sammen med relishen af forårsløg.
TIP! Prøv også citronrubben til kylling.
Energi pr. person: 500 kcal, fedt 19%, protein 38%, kulhydrat 43%