SPONSORERET indhold
Kylling i svampesauce
Her koncentreres svampesmagen i retten, og samtidig slipper du for en masse kedeligt fedt fra kyllingerne. Alle slags spiselige svampe kan bruges.
4 personer
Ingredienser
1 kylling (1200-1400 g)
lidt smør
salt og peber
1 bdt. persille,
2 laurbærblade 4-5 timianstilke
3-4 dl vand eller bouillon
200-300 g svampe (renset vægt)
1 dl portvin
- Skær kyllingen i 4-6 stykker, og gå dem efter for fjerrester og overflødigt skind. Fordel skyllet persille, laurbærblade og timianstilke på en rist, læg kyllingestykkerne oven på, og pensl dem med smør. Læg risten over en bradepande eller et ovnfast fad, hæld 3-4 dl vand i bunden af fadet, og stil det hele i ovnen i ca. 25 min. ved 200 gr. Tilsæt mere vand, hvis det første fordamper.
- Tag bradepanden med rist og kylling ud af ovnen, og hæld væden fra bradepanden i en lille skål, så fedtet kan samle sig foroven.
- Bred de ituskårne svampe ud i bunden af bradepanden, læg kyllingestykkerne direkte oven på, og hæld portvin og den affedtede sky ved. Stil fadet tilbage i ovnen i ca. 15 min.