Lækker Sachertorte
SPONSORERET indhold

Lækker Sachertorte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Østrig har en stor kagetradition, og den mest berømte af kagerne er sachertorte.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
03. sep. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk. | Total: en time

Ingredienser

150 g blødt smør
225 g sukker
korn af ½ vaniljestang
6 æg
150 g mørk chokolade, ca. 60 %
150 g hvedemel
Desuden:
400 g abrikosmarmelade
Glasur:
200 g sukker
1¼ dl vand
150 g mørk chokolade, ca. 60 %
Pynt:
evt. hindbær, flødeskum og mynte

Sådan laver du sachertorte

  1. Rør smør, 125 g sukker og vaniljekorn luftigt, gerne med en håndmikser. Del æggene i hvide og blommer. Tilsæt æggeblommerne. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør chokoladen i. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, og pisk til en sej marengs. Vend marengsen i chokolademassen, og vend melet i. Kom dejen i en springform foret med bagepapir.
  2. Bag kagen i ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen – er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl kagen, og skær den i to bunde.
  3. Smelt marmeladen i en gryde, og smør den over kagens 2 bunde. Læg bundene sammen. Lad kagen hvile mindst 1 time og gerne natten over.
  4. Kog vand og sukker sammen, til det danner seje bobler, men uden at det tager særlig farve. Afkøl det ca. 4-5 min. Hak og smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Rør sukkermassen heri. Hæld glasuren ud på kagens top, og stryg den over kagen med en paletkniv eller bagsiden af en spiseske. Lad det stivne.
  5. Skriv evt. ”Sacher” med smeltet chokolade hen over kagen – ved hjælp af en lille papirtylle lavet af pergamentpapir, der fyldes med chokoladen. Pynt med flødeskum og evt. hindbær og mynte, og servér flødeskum til.