Blomsterbergs lakridskarameller
Foto: John Bendtsen | Mette Blomsterbergs lækre lakridskarameller.
ALT for damerne

Opskrift på Mette Blomsterbergs lakridskarameller

Blomsterbergs lakridskarameller

Del på

Gør Mette Blomsterberg kunsten efter og lav dine egne lakridskarameller.

Af Mette Blomsterberg | 07.sep.2009 | Mad

0 MIN.

Ca. 49 stk.

Mette Blomsterbergs lakridskarameller

½ l piskefløde 38%

250 g sukker
125 g glukose (f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i velassorterede supermarkeder)
2 tsk lakridspulver
ca. 50 g lakridspulver til at trille i (fås bl.a. i Panduro Hobby).

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Sådan laver du Mette Blomsterbergs lakridskarameller

Kog alle ingredienser (undtaget lakridspulver), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 20-35 minutter ved jævn, god varme. Tag gryden af varmen, tilsæt lakridspulveret og rør godt.


Hæld karamellen op i en beholder, ca. 18x 18 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag – alternativt fem timer. Udskæres i 7x7, i alt 49 stk., og vendes i lakridspulver. 

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs adventskys

SE OGSÅ: Blomsterbergs kanelcookies

SE OGSÅ: Blomsterbergs brunkager

Del på
Kommentarer (0)