Blomsterbergs lakridskarameller
Foto: John Bendtsen | Mette Blomsterbergs lækre lakridskarameller.
ALT for damerne

Opskrift på Mette Blomsterbergs lakridskarameller

Blomsterbergs lakridskarameller

Del på

Gør Mette Blomsterberg kunsten efter og lav dine egne lakridskarameller.

Af Mette Blomsterberg 07.sep.2009 Mad

Ca. 49 stk.

Mette Blomsterbergs lakridskarameller

½ l piskefløde 38%

250 g sukker
125 g glukose (f.eks. Morten Heibergs Glukose Sirup, der fås i velassorterede supermarkeder)
2 tsk lakridspulver
ca. 50 g lakridspulver til at trille i (fås bl.a. i Panduro Hobby).

Sådan laver du Mette Blomsterbergs lakridskarameller

Kog alle ingredienser (undtaget lakridspulver), indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er færdigkogt, når den er godt gyldenbrun og begynder at slippe grydens bund efter ca. 20-35 minutter ved jævn, god varme. Tag gryden af varmen, tilsæt lakridspulveret og rør godt.


Hæld karamellen op i en beholder, ca. 18x 18 cm, der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg også olieret bagepapir på toppen. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur helst til næste dag – alternativt fem timer. Udskæres i 7x7, i alt 49 stk., og vendes i lakridspulver. 

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs adventskys

SE OGSÅ: Blomsterbergs kanelcookies

SE OGSÅ: Blomsterbergs brunkager

Tip

Pak gerne karamellerne stykvis i cellofan – det er en lækkerbisken for både børn og voksne.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...