Lam og rosmarin
SPONSORERET indhold

Lammedeller med mormorsalat

En af lammekødets rigtig gode venner – ud over hvidløg – er rosmarin, både når det gælder en hel lammekølle eller disse delikate frikadeller.

Foto: Columbus Leth
13. apr. 2015 | Opskrift | BoligLiv



Lammedeller med  mormorsalat

Tid: ca. 30 min. plus hviletid
(4 pers.)

400 g hakket lammekød  (fås på frost i velassorterede  supermarkeder)
1 tsk. salt
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 æg
1 dl vand
25 g hvedemel
peber
4 spsk. friskhakket rosmarin
olivenolie til stegning
2 hjertesalat
200 g grønne bønnermandelflager
1 dl piskeflødesaft af ½ citron
ca. 1 spsk. sukker

Tilbehør: nye kartofler

1.  Rør lammekød med salt. Hak løget, og pres hvidløg. Rør løg og hvidløg i kødet sammen med æg, vand og hvedemel. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køle-skabet ca. 30 min.

2.  Hak rosmarin, og vend i farsen. Varm olien på en slip let-pande. Form farsen til små frikadeller, og steg dem i 5-6 min. på hver side.

3.  Skyl salaten, og slyng den tør. Nip bøn-nerne, og damp dem i kogende vand i  ca. 3 min. Kasser kogevandet. Hæld koldt vand over bønnerne. Rist mandelflager gyldne på en tør pande.

4.  Rør fløde med citronsaft og sukker. Vend salaten med bønner, og dryp mormordres-singen over.  Drys med mandelflager, og server med  frikadeller og kogte kartofler.

► SE OGSÅ: Risotto med ærter, mynte og parmesan
 
► SE OGSÅ: Steaksandwich med mozzarella og salsa

► SE OGSÅ: Pasta med asparges og estragon-kylling