SPONSORERET indhold
Landbrød med rug
Lun leverpostej smager skønt ovenpå dette lækre landbrød med rug.
1 stort brød
Ingredienser
Landbrød med rug
4 dl knækkede eller skårne rugkerner
5 dl vand
150 g grahamsmel
1 portion (ca. 3 dl) hvedesurdej (se herunder)
5 g gær
350 g hvedemel
2 tsk. salt
Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
2 dl vand (40 gr. varmt)
2 dl hvedemel
5 g gær
- Kog rugkernerne op i vandet ca. 1 min., og afkøl blandingen, til den er lunken. Bland kerneblandingen med grahamsmel, surdej og gær, så gæren bliver helt opløst.
- Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Rør den evt. i en røremaskine ca. 5 min. Lad dejen hæve ca. 10-12 timer tildækket i køleskab.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå 1 times tid. Form et rundt brød. Lad den efterhæve 30 min. Pensl med vand. Snit brødets top med en skarp kniv.
- Bag brødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 40-45 min. Hvis du banker på brødets bund, skal det lyde hult, så er brødet bagt færdigt.
Sådan laver du din egen surdej
Grundopskrift på hvedesurdej
(Ca. 3 dl)
2 dl vand (40 gr. varmt)
2 dl hvedemel
5 g gær
SÅDAN LAVER DU SURDEJ:
1. Rør surdejen sammen, og kom den i et stort glas.
2. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten.
3. Lad blandingen stå 2-3 dage ved køkkentemperatur. Det skal dufte syrligt og må gerne boble lidt.