SPONSORERET indhold
Lærkes solsikkeboller
Disse boller var vores 15-årige praktikant Lærke med til at udvikle.
12 stk.
Ingredienser
4 dl lunkent vand
25 g gær
1½ dl yoghurt
1½ tsk. salt
1 spsk. olie
4 dl fuldkornsspeltmel eller grahamsmel
2 dl solsikkekerner
2 dl havregryn
7½ dl hvedemel, ca. 450 g
Pynt:
1 sammenpisket æg
ca. 1 dl solsikkekerner
- Smuldr gæren i en skål. Hæld vandet over, og rør det sammen med en grydeske. Kom yoghurt, salt, olie, speltmel, solsikkekerner og havregryn i skålen, og rør rundt. Lad det stå ca. 10 min. Kom 4 dl af hvedemelet i, og rør rundt.
- Drys lidt mel på køkkenbordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt nu dejen med resten af hvedemelet, som du tilsætter lidt ad gangen. Kom dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsplastfilm eller et rent viskestykke over.
- Lad dejen stå og hæve ca. 1 time.
- Form 12-15 boller. Stil dem på bagepapir på en bageplade. Læg et rent viskestykke over, og lad dem stå og efterhæve ca. 20 min. Tænd ovnen på 225 gr.
- Slå et æg ud i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget ved at bruge en bagepensel. Drys bollerne med solsikkekerner.
- Bag bollerne i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.