Lærkes solsikkeboller
SPONSORERET indhold

Lærkes solsikkeboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse boller var vores 15-årige praktikant Lærke med til at udvikle.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

4 dl lunkent vand
25 g gær
1½ dl yoghurt
1½ tsk. salt
1 spsk. olie
4 dl fuldkornsspeltmel eller grahamsmel
2 dl solsikkekerner
2 dl havregryn
7½ dl hvedemel, ca. 450 g
Pynt:
1 sammenpisket æg
ca. 1 dl solsikkekerner

  1. Smuldr gæren i en skål. Hæld vandet over, og rør det sammen med en grydeske. Kom yoghurt, salt, olie, speltmel, solsikkekerner og havregryn i skålen, og rør rundt. Lad det stå ca. 10 min. Kom 4 dl af hvedemelet i, og rør rundt.
  2. Drys lidt mel på køkkenbordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt nu dejen med resten af hvedemelet, som du tilsætter lidt ad gangen. Kom dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsplastfilm eller et rent viskestykke over.
  3. Lad dejen stå og hæve ca. 1 time.
  4. Form 12-15 boller. Stil dem på bagepapir på en bageplade. Læg et rent viskestykke over, og lad dem stå og efterhæve ca. 20 min. Tænd ovnen på 225 gr.
  5. Slå et æg ud i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl bollerne med ægget ved at bruge en bagepensel. Drys bollerne med solsikkekerner.
  6. Bag bollerne i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.