Mandelkarameller
Foto: Mikkel Adsbøl | Lækre hjemmelavede karameller med mandler.
Hendes Verden

Mandelkarameller opskrift

Mandelkarameller

Del på

Lækre hjemmelavede flødekarameller med mandler - her får du opskriften på karamellerne, der med garanti vil bringe lykke både til jul og resten af året.

Af Bente Nissen Lundsgaard 08.nov.2016 Mad

45 MIN.

Ca. 40 stk. karamelmandler

Mandelkarameller

125 g smør
2 dl piskefløde
1½ dl sukker
2 spsk. lys sirup
150 g (1¾ dl) brun farin
200 g usmuttede mandler

Sådan laver du mandelkaramel

1. Smør et stykke bagepapir, og læg det i en 20 x 20 cm’s kageform.

 

2. Kom smør, fløde, sukker, sirup og brun farin i en tykbundet gryde. Rør under opvarmning, til farinen er smeltet.

 

3. Skru ned for varmen. Lad det småkoge under omrøring ca. 10 min. Kom en teske af massen i en glas koldt vand. Kan du tage karamellen op og rulle en kugle, er den klar. Opløses karamellen i vandet, skal den koge lidt længere. Kom hele mandler i.

 

4. Hæld karamellen i formen, og lad den stivne. Tag karamelfirkanten ud af formen. Skær karamellen i små firkanter og pak dem ind i pergamentpapir.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...