Marcipanæbletærte
SPONSORERET indhold

Marcipanæbletærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
23. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Dej:
100 g smør
200 g hvedemel
3 spsk. sukker
1 æggeblomme
evt. koldt vand
Desuden:
2 æggehvider
75 g sukker
100 g reven ren rå
marcipan
4-5 æbler, f.eks.
coxorange
2 spsk. citronsaft
4 spsk. sukker
1 dl æblegelé (kan udelades)
Tilbehør:
flødeskum

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile indpakket i plastfilm 30 min. i køleskabet. Udrul dejen, og for en smurt tærteform, 24 cm i diameter, med den.
  2. Pisk æggehviderne stive, og pisk de 75 g sukker i til sej en marengs. Kom marcipan i. Fordel massen i tærten. Skær æblerne i både, og vend dem i citronsaft og sukker. Fordel dem pænt i tærteformen.
  3. Bag tærten ca. 55 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  4. Smelt geléen i en lille gryde, og pensl den over æblerne.