Mini-citronmåner
SPONSORERET indhold

Mini-citronmåner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Små lækre citronbidder - her har vi bagt den klassiske citronmåne som små lækre cupcakes.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 14-16 stk.

Ingredienser

200 g blødt smør
200 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
saften af 1 citron
2 tsk. revet skal af 1 usprøjtet citron
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ dl mælk

Pynt:
5 dl flormelis
ca. 4 spsk. citronsaft
gul levnedsmiddelfarve
evt. usprøjtede rosenblade og limebåde

  1. Rør smørret med sukker og vaniljesukker. Kom citronsaft og citronskal i.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen. Vend hvedemel blandet med bagepulver i. Rør også mælk i.
  3. Fordel dejen i smurte muffinforme. Brug f.eks. tykke hvide papirmuffinforme, så kan du efter bagningen flytte dem over i farvede papirforme.
  4. Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175 gr. på nederste ovnribbe. Stik et spyd i kagerne, hvis der hænger ubagt dej på, skal de bages lidt længere. Afkøl kagerne.
  5. Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur, og farv den gul med levnedsmiddelfarve. Fordel glasuren over kagerne, og lad den stivne.
  6. Her har vi pyntet med rosenblade og limebåde.