Mormors jordbær-rabarbertrifli
Foto: Martin Dyrløv | Mormors jordbær-rabarbertrifli.
Hendes Verden

Jordbær-rabarbertrifli

Mormors jordbær-rabarbertrifli

Del på

Du kan lave skønne triflier med stort set al slags frugt, men intet slår desserten, når den tilsættes sommerens sødeste og sprødeste bær.

Af Bente Nissen Lundsgaard 02.jan.2016 Mad

Trifli til 4 personer

Mormors jordbær-rabarbertrifli

12 makroner
4 spsk. kirsebærvin el. sherry


Frugtkompot:
250 g rabarber
250 g jordbær
½ vaniljestang
150 g sukker


Creme:
2 æggeblommer
2½ dl sødmælk
2½ spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse


Pynt:
2 dl piskefløde og evt. frisk mynte

Sådan laver du mormors jordbær-rabarbertrifli

1. Skyl rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom rabarber, jordbær, sukker og den tomme vaniljestang op i en gryde, og lad det simre ca. 5 min. Køl det af, og fjern vaniljestangen.

2. Pisk æggeblommer, mælk, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en gryde. bring cremen til kogepunktet, mens du pisker. lad cremen boble 1 min., mens du rører i den. Kom cremen i en skål, og drys evt. lidt sukker på toppen, så cremen ikke trækker skind. Afkøl cremen.

3. Pisk fløden til skum. Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med kirsebærvin. læg lagvist frugtkompot, creme og flødeskum i glassene. Pynt til sidst med flødeskum og et drys knuste makroner samt evt. lidt frisk mynte.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...