Pasta med kødboller i tomatsauce
SPONSORERET indhold

Pasta med kødboller i tomatsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
12. sep. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

400 g brede pastabånd
50 g små spinatblade
1 potte basilikum
1 dl friskrevet parmesan
Fars:
350 g hakket oksekød, 3-7 %
½ løg
1 fed hvidløg
1 dl mælk
1 dl havregryn
1 tsk. tørret timian
1 æg
salt og peber
Tomatsauce:
1 selleristængel
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
140 ml tomatkoncentrat
4 dl vand fra kødbollerne
1 tsk. paprika
½ spsk. tørret oregano
salt, sukker og peber

  1. Start med farsen: kom oksekødet i en skål. Hak løget meget fint, og riv hvidløget. rør farsen med løg, hvidløg, mælk, havregryn, timian, æg, salt og peber. lad farsen hvile lidt i køleskabet.
  2. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. form små kødboller af farsen med en teske, og kog dem, til de kommer op til overfladen. tag kødbollerne op med en hulske. gem lidt af kogevandet.
  3. Skær selleristænglen i små tern, hak løg og hvidløg fint. Svits grønsagerne i olie. tilsæt tomatkoncentrat og lidt kogevand fra kødbollerne samt paprika og oregano. lad saucen simre i 5 min. uden låg. Smag til med salt, sukker og peber, og tilsæt kødbollerne.
  4. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, hæld vandet fra, og vend tomatsaucen i pasta sammen med spinat og basilikumblade. drys med friskrevet parmesanost.