SPONSORERET indhold
Proteinboller
Spis ½-1 bolle som dit før-trænings måltid eller spis en hel, hvis du skal ud på en løbetur, der varer længere end 75 minutter.
9 boller
Ingredienser
50 g gær
4 dl lunkent vand
1 dl chiafrø
½ tsk. salt
2 æg
1 dl skyr
½ dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
2 dl havregryn (evt. glutenfri)
4-5 dl fuldkornsrismel
lidt finthakkede mandler til drys
SÅDAN GØR DU:
- Rør gæren ud i vandet, og kom chiafrø, salt og æg i. Kom også skyr, sesamfrø, græskarkerner og havregryn i blandingen, og rør rundt.
- Kom herefter fuldkornsrismelet i lidt efter lidt, mens du rører – stop, når dejen hænger sammen, men stadig er lidt klistret.
- Lad dejen hæve i 30 minutter. Sæt ovnen på 175 grader varmluft.
- Form 9 boller af dejen – kom lidt mere mel i, hvis den er for klistret til, at du kan forme den.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, drys dem med finthakkede mandler, og bag dem i 18-22 minutter.
Tip! Spis en bolle med kvark, lidt agavesirup og forskellig frugt.
Tip! Disse boller er gode til weekenden, hvis du godt kan lide at hygge dig med godt brød. Du kan bage dobbelt portion og komme dem i fryseren, så du altid har nogle ved hånden. Spis den fx med kvark, lidt agavesirup og forskelligt frugt.