kammuslinger
SPONSORERET indhold

Ristede kammuslinger

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker og enkel forret, som pynter på middagsbordet og smager himmelsk. Ristede kammuslinger er også den perfekte nytårsforret. Her får du opskriften.

Af: Mette Blomsterberg
02. jan. 2014 | Opskrift | Fit living
8

Ingredienser

Hindbær-vanilje-sirup
1 polynesisk vaniljestang
100 g sukker
100 g frosne hindbær
1 dl vand

Kammuslinger og anretning
24 store kammuslinger
lidt rapsolie til at stege i
flagesalt og friskkværnet peber
1 dl god olivenolie
lidt mangoldsalat (el. anden spæd salat til)

Sådan gør du:

Kom det hjemmelavede vaniljesukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand op i en lille kasserolle og kog det i 5 minutter uden låg over middel varme. Tag herefter gryden af varmen. Hæld det hele igennem en sigte, skum af og stil siruppen i køleskabet, til den er iskold. 

Kammuslinger og anretning
Rist kammuslingerne i lidt rapsolie på en rygende varm pande i ca. 1 minut på hver side, til overfladen karamelliserer. Krydr med salt og peber.

Dryp olivenolie i bunden af 8 smukke tallerkener og prik hindbær-vanilje-sirup heri. Anret de nystegte kammuslinger i ”tårne” a 3 stk. pr tallerken.

Afslut sirligt med spæd salat og server straks. Server gerne hjemmebagt brød til.