Ristede rosenkål med pocherede æg
SPONSORERET indhold

Ristede rosenkål med pocherede æg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Jeg synes, at dette er morgenmad i verdensklasse. Elsker det simpelthen. Men er du knap så kålglad, som jeg er, kan du servere retten som en frokostret, eller som tilbehør til f.eks. fisk eller kød.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønneberg
20. jan. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Lille ret eller tilbehør 2 personer
600 g rosenkål
lidt olivenolie
salt
2-4 æg (alt efter sult)
lidt eddike
1 spsk dijonsennep
1 spsk grov sennep
1 spsk flydende honning
2 spsk mild eddike, f.eks. æble
3-4 spsk olivenolie
lidt høvlet parmesan
salt og peber

Sådan gør du:

Skær det allernederste af rosenkålene, og kassér det. Pil de yderste blade af, og halvér kålene. Vend dem med en smule olivenolie, og grill dem på en varm grillpande, eller steg dem i lidt olivenolie på en varm pande. De skal have ca. 7-10 min og tage godt med farve.

Sæt imens en stor gryde saltet vand over. Slå æggene ud i hver sin kop, og kom 1 tsk eddike i hver. Kom 1-2 æg ad gangen i gryden med kogende vand, skru ned for varmen og ”fold” æggehviden hen over blommen. Lad æggene pochere i 2-3 min, tag dem op, og trim dem, så de ser pæne ud. Rør sennep med honning, eddike og olie.

Anret kålene med æg, og top med dressing og parmesan. Krydr med salt og peber, og servér straks.

PRØV OGSÅ: Meatballs med glaskålspasta

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter