Ristet blomkål
Supernemt tilbehør som en del af et større måltid. Eller god som selvstændig ret med lidt yoghurt og ris.
Ingredienser
1 blomkål
2 spsk ghee (klaret smør)
1 spsk olie
2 tsk jomfru i det grønne
1 grøn chili, i tynde skiver
1 fed hvidløg, i skiver
2 tsk ingefær, revet
½ tsk stødt koriander
½-1 tsk garam masala
1 tomat, i tern
lidt hakket koriander
Sådan gør du
Del blomkålen i mindre stykker. Rist dem i ghee og olie på en varm pande. Lad dem tage lidt farve (ca. 4 minutter). Kom jomfru i det grønne, chili, hvidløg, ingefær, stødt koriander, garam masala og tomat ved. Skru lidt ned for panden, og rist i yderligere 2-3 minutter. Smag til med salt, og server straks med lidt frisk koriander på toppen.
PRØV OGSÅ: Louisa Lorangs 5 indiske livretter
PRØV OGSÅ: Mynte-chutney
PRØV OGSÅ: Indisk middag - Kalv masala, naanbrød & mangolassi
Tip
Du kan sagtens også lave samme ret med kartofler. Rist dem møre, inden du tilsætter resten af ingredienserne, men ellers helt samme princip.