Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Rødtunge med spidskål

Rødtunge med kål

Sprødstegt fisk med grønne grønsager. 

Bedømmelse
4

4 skiver daggammelt brød
1 fed hvidløg
1 dl neutral olie
1 stort spidskål
4 store dobbelte rødtungefileter (eller anden fladfisk)
1 citron
en stor håndfuld forårskrydderurter (ramsløg, skvalderkål, mynte, løvstikke osv.)
2 dl friskbælgede ærter
1 æg

Sådan gør du: Start med at smuldre brødet ud på en bageplade, og tør det ved 120 grader i ca. 30 minutter til en fin rasp. Blend den neutrale olie og hvidløgsfedet til en lind olie. Flæk spidskålen på langs, og skær den herefter ud i grove chunks, 2 pr. person. Sæt stykkerne forsigtigt ned i en gryde, uden at de falder fra hinanden. Tilsæt en lille smule vand, så bunden lige nøjagtig er dækket. Damp spidskålen under låg, til det er blevet mørt, ca. 5-7 minutter.
Lun i mellemtiden ærterne forsigtigt i en lille smule olie i en pande. Pas på, de ikke begynder at stege eller overtilberede. De skal kun lige lunes igennem.
Læg fiskefileterne sammen, så de ligger dobbelt. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og vend fiskefileterne heri og derefter i raspen. Steg dem ca. 3-4 minutter på hver side, til de har taget farve og er blevet flot gyldne. Krydr med salt og peber. Tag kålen op af gryden, og marinér den med hvidløgsolien. Sørg for, at den kommer ind i alle krinkelkrogene. Krydr grundigt med salt og peber, og kom ærter, urter og fintrevet citronskal ud over lige inden servering.

Opskriften er fra bogen "Kål" af Peter Nøhr Christensen & Asmus Gamdrup Petersen Jensen, Fadl's Forlag, 350 kr.

ingredienser

0

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Aftensmad

specialkost

kategori

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok