Spelt salat med feta, rucola, blåbær
SPONSORERET indhold

Salat med spelt & feta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rucola har en stærk, aromatisk smag, derfor er der tilsat blåbær, som giver et dejligt sødt modspil. Salaten kan også spises dagen efter og er god at have med på madpakken.

Af: Ditte Ingemann Foto: Fra Ditte Ingemanns bog "Mit Grønne Køkken"
08. jan. 2016 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2,5 dl perlespelt
150 g rucola
100 g friske blåbær

Dressing:
4 spsk olivenolie
2 tsk flydende honning
75 g feta
saft fra ½ citron
salt og peber

Topping:
4 spsk mandler

Sådan gør du: Skyl speltkernerne grundigt, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter. De må gerne have en smule bid. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte, og lad den køle og dryppe af. Skyl rucola og blåbær, og vend dem sammen med den afkølede perlespelt. Rist mandlerne på en tør, varm pande, indtil de tager en smule farve. Tag dem af varmen, og hak dem groft. Pisk olivenolie og honning sammen, og smuldr feta deri. Rør citronsaft, salt og peber i dressingen, og fordel den over salaten. Drys med hakkede mandler, og smag salaten til.

TIP! Du kan sagtens bruge bulgur eller perlebyg til salaten i stedet for spelt.