Sellerisuppe med svampe og gorgonzola
SPONSORERET indhold

Sellerisuppe med svampe og gorgonzola

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den stærke gorgonzola giver ekstra kant og fylde til denne lækre efterårssuppe med selleri og kantareller.

Af: Ove Lindfors/Linnea Press Foto: Ove Lindfors
27. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

200 g kartofler, egnet til mos
200 g knoldselleri
1 løg
smør
3 dl grønsagsbouillon
5-6 dl sødmælk
2 dl piskefløde
250 g blandede svampe el. kantareller
salt, peber
100 g gorgonzola (eller anden type blåskimmelost)
1 dl hakket purløg

  1. Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Skræl og hak løget. Steg kartofler, selleri og løg i smør i en kasserolle.
  2. Hæld bouillonen ved, og kog grønsagerne utildækket, indtil kartoflerne og sellerien er møre, ca. 15-20 min.
  3. Pisk grønsagerne med en elpisker eller et piskeris. Tilsæt mælk og fløde. Kog suppen i nogle min.
  4. Rens svampene, og steg dem i smør, indtil væsken er absorberet. Tilsæt salt og peber.
  5. Bland svampe med smuldret ost. Rør rundt, indtil osten er smeltet, nu skal suppen ikke koge mere. Smag til med salt og peber, og bland purløg i.