Burgerboller
SPONSORERET indhold

Sunde burgerboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bollerne kan fryses ned og tages op efter behov, så lav store portioner ad gangen.

Af: Rikke Holm Foto: Mikal Schlosser
01. jul. 2016 | Opskrift | Fit living
15 store boller

Ingredienser

½ l vand
40 g rapsolie
50 g gær
1 spsk salt
40 g sukker
600 g hvedemel
300 g rugmel
50 g sesamfrø til pynt

Sådan gør du:

  1. Bland vand, rapsolie, gær, sukker og salt i en skål, og tilsæt de to slags mel. Ælt/rør dejen godt sammen, indtil den slipper skålens kant.
  2. Lad dejen hæve i 1 time.
  3. Hæld den ud på et meldrysset bord, og del den i 15 portioner. Rul hver portion til en bolle, og dyp bollen i sesam. Lad bollen stå på bordet med sesamtoppen nedad.
  4. Når alle boller er rullet og dyppet i sesam, tages den første bolle frem. Den rulles flad til en diameter på ca. 10-12 cm.
  5. Bollen lægges på bagepladen med sesamtoppen opad.
  6. Når alle boller er rullet, efterhæver de i ca. 30 minutter.
  7. Bollerne bages ved 225 °C i ca. 10-12 min.
  8. Når de er kommet ind i ovnen, sprayes med en blomsterforstøver 3-5 gange for at give damp til bollerne.
  9. Bollerne bages, til de er lysebrune, da de skal kunne varmes op igen, derfor bages de kun, til de er lyse.
  10. Afkøles på en bagerist.