Svinefilet med spinatkartofler
SPONSORERET indhold

Svinefilet med spinatkartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
17. jun. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers)

Ingredienser

Svinefilet:
8 tynde skiver lufttørret skinke
1 kg svinefilet
kødsnor
1 bundt timian
salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
Spinatkartofler:
800 g små nye kartofler
50 g små spæde spinatblade
3 spsk. mayonnaise
3 dl cremefraiche 9 %
1½ spsk. grov sennep
salt og peber
Salat:
100 g cherrytomater
1 romainesalat
1 håndfuld spæde spinatblade
1 håndfuld timianblade

  1. Vikl skinken om kødet, og snør med kødsnor. Sæt timiankviste fast under snoren, og krydr med salt og peber. Brun kødet af på alle sider i olie på panden, og læg fileten i et ovnfast fad midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 gr., og lad kødet stege i ca. 25 min., eller til det har en centrumtemperatur på 60 gr.
  2. Kog kartoflerne næsten møre i ca. 8 min. i saltet vand, og lad dem trække under låg i ca. 7 min. Hak spinatbladene groft med en skarp kniv.
  3. Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep, salt og peber sammen. Vend spinaten i, og smag til med salt og peber. Halver kartoflerne, og vend dem i spinatcremen.
  4. Halver tomaterne, og riv eller skær salaten i mindre stykker. Bland salaten med tomater, spinat og timian.
  5. Server fileten skåret i tynde skiver med de cremede spinatkartofler og salat som tilbehør.