Syltede rødebeder
SPONSORERET indhold

Syltede rødebeder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skønne syltede rødbeder til juledagene.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
16. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
(2 glas)

Ingredienser

1 kg rødbeder
Syltelage:
4 dl lagereddike eller 2 dl hvidvinseddike og 2 dl balsamicoeddike
2½ dl vand
250 g sukker

  1. Vask rødbederne, skær top og rodspids af, og kog dem ca. 50 min. i vand. De skal være gennemkogte, så hvis der er nogle meget store rødder imellem, må de evt. koge lidt længere.
  2. Skyl de varme rødbeder under koldt vand. Gnid skindet af de afkølede rødbeder. Skyl dem, og skær dem herefter i skiver ca. ¾ cm tykke. Kom skiverne i rene og skoldede glas.
  3. Kog syltelagen sammen. Hæld den varme lage over rødbedeskiverne, og luk glassene til. Opbevar rødbederne i køleskabet.