Tærte med asparges
SPONSORERET indhold

Tærte med ricotta, mandler dild og asparges

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Forår er lig med asparges

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
02. jan. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

TÆRTEDEJ:
200 g hvid hvedemel
100 g ricotta
100 g smør
1 tsk salt
FYLD:
300 g grønne asparges
25 g snittede mandler
fintskåret dild
3 æg
100 g ricotta
1 dl minimælk
salt, friskkværnet peber
15 g fintreven
parmesanost

Sådan gør du:

Ælt dejen sammen og læg den koldt en times tid. Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal, løs bund og 22 cm i diameter med dejen. Du kan også bruge en firkantet form 22 x 22 cm som på billedet. Sæt tærten i køleskabet 1 times tid og prik bunden. Pisk æg, ricotta, mælk og krydderier sammen og hæld cremen i tærtebunden. Skær aspargesene til, så de passer i størrelse, læg dem på cremen og drys ost på. Bag tærten ved 200° i 30-40 minutter, til fyldet føles fast. Server den lun med en skål blandede salater.
Energi pr. person: 390 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%