Vandbakkelser med kaffecreme
SPONSORERET indhold

Vandbakkelser med kaffecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her har vi fyldt de klassiske vandbakkelser med lækker kaffecreme.

Af: Betina Hastoft Foto: Betina Hastoft
27. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(ca. 20 stk.)

Ingredienser

Dej:
2½ dl vand
75 g smør
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
150 g hvedemel
4 æg
Kaffecreme:
2½ dl piskefløde
2 spsk. honning
1½ tsk. Nescafé
75 g mørk chokolade (ca. 60 % kakao)
Chokoladeglasur:
2 dl flormelis
2 spsk. kakao
½ past. æggehvide (eller kogende vand)

  1. Kom vand, smør, salt og sukker i en kasserolle, og kog det op. Tilsæt mel, og pisk grundigt i dejen, til den er jævn og pæn. Pisk æggene i et ad gangen, til dejen samler sig.
  2. Kom dejen i en sprøjtepose med mellemstort hul, og sprøjt ca. 7 cm tykke ”pølser” ud på bageplade med bagepapir (lav gode mellemrum mellem vandbakkelserne). Bag dem midt i ovnen ved 220 gr. i ca. 15 min.
  3. Varm fløde, honning og kaffe op i en lille kasserolle over svag varme. Hak chokoladen, og smelt den heri under omrøring, fjern gryden fra varmen. Stil kaffecremen køligt mindst 3 timer (gerne natten over). Pisk cremen let, når den skal bruges.
  4. Pisk flormelis, kakao og æggehvide sammen med elpisker. Fyld vandbakkelserne med kaffecreme, og pynt med chokoladeglasur.