Ugens klassiker: Ruskomsnusk
SPONSORERET indhold

Ugens klassiker: Ruskomsnusk

Ruskomsnusk – eller amagergryde – hedder retten på Sjælland. I Sønderjylland kaldes den snysk, men også betegnelserne mælkevælling samt søbeærter bruges om denne gamle ret med masser af friske ærter.

25. apr. 2013 | Mad | Hjemmet

Ruskomsnusk – eller amagergryde – hedder retten på Sjælland. I Sønderjylland kaldes den snysk, men også betegnelserne mælkevælling samt søbeærter bruges om denne gamle ret med masser af friske ærter. Se opskriften lidt længere nede på siden.

Snysk med kærnemælk:

Ved Højer i Sønderjylland har man i ældre tider kogt skinkestykker i kærnemælk. Når kødet er mørt, tilsættes svesker, æble- og pærestykker. Suppen jævnes lidt og spises med kogte kartofler – en typisk vinterret.

Ruskomsnusk

Ruskomsnusk