Få 7 kendte kvinders historier om, hvordan kræft har påvirket deres liv
SPONSORERET indhold

7 kendte kvinder om kræft

Kræft rammer hver 3. dansker og berører dermed os alle. Også disse syv kendte og kloge kvinder. I anledning af 'Knæk Cancer'-kampagnen i uge 43, har vi samlet syv af de kendte kvinder, som vi har talt med om kræft. Enten fordi de selv har haft kræften inde på livet, eller fordi de er berørt af sygdommen. Læs mere om Knæk Cancer og hvordan du kan støtte kampen mod kræft i faktaboksen.

Af: Redaktionen Foto: ALT for damerne
21. okt. 2014 | Livsstil | ALT for damerne



Karen Simonsen om at hendes mor takkede nej til kemo:

- Der er ting, man kan tillade sig at gamble med som karriere og investeringer – det har jeg selv gjort hele mit liv. Men du kan ikke gamble med kræft. Dér er du nødt til at lytte til eksperterne, dér kan du ikke tro, at du er eksperten og kan sige, hvad der er det bedste."



Kira Skov om sin kamp mod kræft:
- Min kræftsygdom gjorde mig ekstra opmærksom på, hvor taknemmelig jeg er for at have så mange gode mennesker omkring mig. Jeg blev også opmærksom på, hvor privilegeret jeg er over at komme fra Danmark, hvor vi har et sikkerhedsnet, der griber os, når vi bliver syge. Hvis jeg havde boet i USA, var jeg kommet ud på den anden side med en stor gæld. Man bliver vækket på en særlig måde, når man oplever, at livet ikke kan tages for givet. Det var selvfølgelig også en kæmpe forvandling, da jeg fik min søn for snart to år siden."


Charlotte Bircow om at overleve brystkræft ved ALT for damerne Støt Brysterne-løbet 2014:
- Det værste ved kræft er, at det er en sygdom, du ikke kan mærke. Du mærker måske kemoen, men det er ikke kræften, der gør, at du føler dig syg. Det mærker du ikke, og derfor er det også svært at føle dig helbredt, selvom du får beskeden, sagde hun til den fremmødte kvinder. Jeg bliver aldrig den samme igen, og gudskelov for det"


Camilla Ottesen om at være engageret i hjælpearbejdet i Kræftens Bekæmpelse, selvom hun ikke selv har haft kræft inde på livet:
- Jeg har aldrig haft det (kræft, red.) helt tæt inde på livet, men da jeg lavede programmerne for Kræftens Bekæmpelse med Støt Brysterne, var jeg ude for at interviewe og lave research på flere cases. Der var både mødre der klarede den, men der var også mødre, som desværre ikke klarede den, og det var heftigt at følge med så tæt på sidelinjen. Selvom det ikke var nogen, der stod mig nær, kan vi alle sammen sætte os ind, hvor forfærdeligt det er, uanset om man er mor, mormor, søster, veninde eller kollega."


Skuespiller Sofie Gråbøl om sin støtte til Knæk Cancer-kampagnen i 2013 i en pressemeddelelse:
- I december sidste år (2012, red.) fik jeg konstateret brystkræft. Jeg er efterfølgende blevet behandlet med operation og kemoterapi. Det har været et hårdt forløb, men jeg er rask nu og har det godt. Jeg er glad for at være en del af Knæk Cancer-kampagnen og dermed kunne give min støtte til den gode sag."


Maria Gerhardt, dj og nyslået forfatter til en selvbiografisk bog om at få konstateret brystkræft og at få fjernet sine bryster:
− Det har jeg det fint med. De sad alligevel lidt i vejen. Og jeg ønsker ikke at få lavet nogle nye. Jeg synes tilmed, at det ser pænt ud, og at det passer til mig uden bryster.


Skuespiller Pernille Højmark om at miste sin mor til kræft:
- Min mor døde af kræft, da jeg var 20, så jeg skulle ligesom finde hele mit liv igen. Sorg tager længere tid, end de fleste tror, og der er meget vrede forbundet med sorg.


LÆS OGSÅ: Sådan ser det ud, når 100 kvinder viser bryster