Anna Lin Interview ALT for damerne

Foto: DR og Martin Bubandt Anna Lin er 25 år og tv- og radiovært kendt fra bl.a. DR Ultra Nyt, P3 og Kender du Typen. Bor i København.

Anna Lin: "Det er skræmmende, men det udfordrer mig på en fed måde"

Tv- og radiovært Anna Lin om at frygte at blive ældre allerede som 15-årig, om ærlighed mellem venner og om at vokse, når hun bevæger sig ud på usikker grund.

Hvordan skal man være for at blive din ven?

– Ærlig. Fortæl mig, hvis jeg har noget i tænderne, hvordan du har det, og hvad du forventer af mig. Jeg synes, det er vigtigt, der ikke er nogen facader.

Hvad skal man gøre for at gøre indtryk på dig?

– Jeg synes, det er sexet, når man hviler i sig selv. Det skinner igennem, når folk prøver at tage en karakter ned over sig og være noget eller nogen, de ikke er. Hvis man gerne vil gøre indtryk på mig, skal man bare vise, hvem man er. Jeg kan godt lide, når folk har lyst til at udtrykke sig for eksempel igennem tøj, makeup eller anden udsmykning. Det er egentlig lige meget, om det er min "smag", så længe man er tro mod sig selv. Og så gør det altid indtryk på mig, når folk er passionerede omkring noget og har lyst til at dele det med verden.

LÆS OGSÅ: Ny vært på Kender Du Typen?: 9 ting, du ikke vidste om Anna Lin

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– Da jeg var 19 år, tog jeg alene til Australien. Det lyder virkelig basic, men det ændrede mit liv. Det var så vildt at stå på egne ben på den anden side af Jorden, og jeg lærte helt vildt meget om mig selv. Dét, at hele tiden stå i nye situationer, hvor jeg ikke havde andet at trække på end min egen dømmekraft og korte livserfaring, gav mig utroligt meget. Jeg lagde ikke mærke til, hvor meget rejsen havde lært mig, før jeg kom hjem igen og på en måde så verden med nye og mere nysgerrige øjne. Jeg elsker at rejse alene, fordi jeg elsker at møde nye mennesker. Det konfronterer mig med, hvem jeg er – altså mig, uden bagkatalog. Det er skræmmende, men det udfordrer mig på en fed måde. Jeg gør stadig meget ud af at gøre ting alene, da jeg lærer meget af det. Det gør mig stadig lidt usikker at tage på restaurant eller på bar alene, men jeg kan mærke, at når jeg bevæger mig ud, hvor jeg ikke er sikker, vokser jeg også.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Vi skal stoppe med at glorificere alder og ungdom. Siden jeg fyldte 15 år, har det skræmt mig at blive ældre, og jeg hader at have det sådan. Det bedste ved at være 25 år, er at jeg kan gøre, hvad jeg vil, og det så er socialt acceptabelt. Men det skal jeg også kunne, når jeg er 40 og 70.

Hvad giver dig blod på tanden?

– Udfordringer! På et tidspunkt tog jeg kolde bade hver dag i to uger, bare for at bevise over for mig selv, at jeg godt kunne. Jeg spiser også vegansk på femte år, efter jeg udfordrede mig selv til at gøre det i 30 dage. Det må gerne være udfordringer, hvor jeg kan lære noget om mig selv. Da jeg søgte ind på Talentholdet på DR, vidste jeg, at ansøgningen kom til at ligge fremme på nettet, så alle kunne se, at jeg havde søgt og altså gerne ville være vært. Det var en udfordring, fordi jeg blev nødt til at være ligeglad med, hvad andre tænkte, og det tændte en ild i mig.

Hvornår græd du sidst?

– Jeg har let til tårer og græder måske lidt hver dag, når jeg hører en rørende historie i radioen eller ser en reklame om pension i fjernsynet. Men sidst, jeg græd rigtigt, var forleden, da jeg følte, jeg reagerede forkert i en situation. Jeg blev vred i stedet for at blive ked af det, og det skræmte mig, da jeg følte, jeg burde have været ked af det.

Hvordan håndterer du vrede?

– Jeg snakker med nogen om det. Det er ikke særligt ofte, jeg er vred, men hvis jeg er, er der en god grund til det. Jeg har brug for at sætte ord på det, da det ofte bunder i noget andet end vrede.

LÆS OGSÅ: Coco O.: "Hold kæft, det har givet mig mange bekymringer"

Hvem var den første, du kyssede?

– En guitarspillende popdreng med stift vokshår og skæve tænder. Vi var 14 år og havde chattet over Skype. Han var langt mere kysseerfaren end mig og havde også prøvet at have en kæreste. Vi så gyserfilm, jeg lå tæt op ad ham, og hans mor kom med rugbrødsmadder. To halve med leverpostej og et stykke veltrængt tyggegummi senere snavede vi. I flere timer. Jeg syntes, det var vildt sjovt, men når jeg tænker tilbage nu, har det nok været en mindre sjov oplevelse for ham, der jo vidste, hvordan man kyssede.

Hvad skulle titlen på din selvbiografi være?

Anna Lin – All In. Fordi jeg altid går all in.

Hvad er din dybeste hemmelighed?

– Jeg kommer altid til at fortælle mine hemmeligheder. Selvfølgelig ikke andres, men mine egne ender jeg altid med at dele med mine tætteste. Nogle gange går der lang tid, før jeg fortæller noget, men det er, som om det hele kommer ud på et eller andet tidspunkt.

Hvad skal du prøve, inden du dør?

– At bo i udlandet. Jeg har virkelig sådan nogle "big city dreams". Det er ikke nok for mig at være turist i en weekend. Jeg vil gerne prøve at bo i en storby som for eksempel Tokyo og blive integreret og lade kulturen integrere sig i mig.

Hvad er din yndlingstradition?

– Roskilde Festival med alle mine veninder. Det er måske ikke en traditionel tradition, men det er en tradition for mig. Jeg deltog første gang, da jeg var 15 år, og det var første gang, at jeg oplevede et så stort fælleskab og den form for frihed. Jeg ved, at jeg kommer til at tage på festival resten af mit liv.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg